BejelentésPekárovics Zoltán:
Szeretek örömöt okozó, de elgondolkodtató képeket festeni.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
Fordítás

Kedves Látogatók! Örömmel értesítek mindenkit, hogy a Google jóvoltából a honlap minden oldalán több tucat nyelvre lefordítható a honlap tartalma és a képek címei. rajzolta

Szerzői jog

A honlapon elhelyezett képek a művész kizárólagos tulajdonát képezik, azokat szerzői jog védi.

tovább >>LinkekJózsef legkisebb, késői fia volt apjának Jákobnak, ezért közelebb állt apja szívéhez.

Ezt testvérei irigykedve vették tudomásul, és amikor már olyan nagy lett, hogy velük együtt kijárt pásztorkodni, a testvérei összebeszéltek, hogyan tudnának megszabadulni Tőle.

Először egy kiszáradt, mély kútba dobták, de arra gondoltak később, hogy még valaki rátalál - kihúzták a kútból, és eladták rabszolgának.

Az egyiptomi palotaőrség parancsnoka, Putifár vette meg, és mivel jó eszű, talpraesett szolgának ismerte meg, ifjú korában Józsefet nevezte ki a felügyelőjének.

Józseffel volt az Úr, és minden dolgát pontosan, szabályosan látta el. Mivel széptermetű ifjú lett, szemet vetett rá Putifárné, és hívta, hogy menjen be vele az ágyasházba, és szeretkezzen vele. József döbbenten tiltakozott: hite soha nem engedné meg ezt neki, és soha nem tenne ilyen gyalázatot a gazdájával, aki olyan jól bánt vele. Zaklatott lélekkel menekült Putifárné közeléből. Putifárné még aznap megvádolta Józsefet a férjénél. „József erőszakoskodott vele, és házasságtörésre akarta csábítani".

Putifár mérhetetlen haragjában azonnal tömlöcbe vetteti Józsefet.

Raboskodott ott két előkelő is. Az egyik egy álmot látott egy éjszaka, és nem tudott rájönni az álom jelentésére. József megfejti a raboskodó előkelő álmát.

Később ez a rabtársa kiszabadul, és visszakerül a fáraó környezetébe. Abban az időben a fáraó is lát egy álmot, aminek sehogyan sem érti az értelmét. Egyik tudósa, csillagjósa, a főpapok közül sem senki nem tudja megfejteni az álmot, és a fáraó tovább gyötrődik. József volt rabtársa megemlíti, hogy ő ismer egy embert, aki bizonyosan megfejtené a fáraó álmát, hiszen egykor az övét is megfejtette.

József a fáraó elé kerül, és elmagyarázza az álom tartalmát, amiben vegyesen jó és rossz korszakok utalnak Egyiptom jövőjére. A fáraónak megtetszik az éles eszű ifjú, aki ráadásul jól sáfárkodik a rábízott javakkal.

Eljön az idő, amikor a fáraó közvetlen helytartójának nevezi ki Józsefet. József vigyáz a rábízott javakra, és minden termésfelesleget gondosan a raktárakba hordat.

bban az időben nagy éhínség támad Júdában, és Jákob a fiait küldi Egyiptomba, hogy gabonát vásároljanak.

József felismeri a testvéreit, de magát nem fedi fel előttük. Ad nekik gabonát bőségesen, és hazaküldi Őket azzal, hogy jöjjenek Egyiptomba, kapnak a megélhetésükhöz elegendő földet.

Az Egyiptomba visszatérők, testvérei előtt aztán József felfedi önmagát. Amikor megtudja, hogy apja is itt van a táborban, apja sátrához siet, hogy annyi év után találkozhassanak, és apja áldását kérhesse.Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Kármenítász [ 2012-09-30 15:35 ]

jóó :))Lucus [ 2012-09-30 15:33 ]

SeggTimike [ 2012-09-29 08:20 ]

Nagyon szuper ez az oldal mert mindent meg talalhatsz ami csak neked kellnoni [ 2011-10-25 16:40 ]

nadonkúlDósa Adél [ 2011-03-02 14:23 ]

Sziasztok.
Azt szeretném kérdezi hogy nem tudnátok-e nekem József történetéről írni egy pár sort

PUSSYnoriko [ 2011-01-08 13:29 ]

ja itt én is megtaláltam mindent ami kell.Kárpáti Gabriella [ 2009-10-18 11:45 ]

Végre találtam egy normális oldalt ahol megtaláltam
majdnem mindent jó lenne ha a 7 szűk esztendőt valaki felrakná
nagyon jó ez az oldal!!!!!!!!!!!!!!!Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!