BejelentésPekárovics Zoltán:
Szeretek örömöt okozó, de elgondolkodtató képeket festeni.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
Fordítás

Kedves Látogatók! Örömmel értesítek mindenkit, hogy a Google jóvoltából a honlap minden oldalán több tucat nyelvre lefordítható a honlap tartalma és a képek címei. rajzolta

Szerzői jog

A honlapon elhelyezett képek a művész kizárólagos tulajdonát képezik, azokat szerzői jog védi.

tovább >>LinkekAhasvérós király, aki Indiától Etiópiáig minden föld királya volt, uralkodásának harmadik évében nagy lakomát csapott, hogy minden vendégének megmutassa, milyen gazdag, és hatalmas uralkodó is ő.

A hetedik napon a királynak jó kedve támadt a bortól, és megparancsolta, hogy vezessék be elé Vasti királynét királyi koronával a fején.

De Vasti királynénak nem volt kedve bemenni a királyhoz Ezen a király annyira felháborodott, hogy elrendelte: fosszák meg Vasti királynét minden méltóságától, és soha nem léphet a király színe elé.

A király pedig a bölcsek tanácsára keres magának mást, aki jobb nála. Kihirdették a birodalomban, hogy minden szűz jelentkezzen, hogy a király méltó feleséget választhasson magának.

Élt Súsán városában egy Mordochai nevű zsidó ember, aki gyámja volt Eszternek, akinek a szülei meghaltak. Eszter széptermetű, szép arcú volt. Eszter is bekerült a királyi palotába, hogy felkészítsék a királlyal való találkozásra. Mordochai parancsára viszont nem mondta meg, hogy melyik népből való. Amikor rákerült a sor Eszterre, és bement a király elé annak mindenkinél jobban megtetszett, és megnyerte tetszését és szeretetét. Ezért az Ő fejére tették a királyi koronát, és királynévá tette Vasti helyett.

Egyszer, amikor Mordochai a királyi udvarban volt, megtudta, hogy a király küszöbét őrző két őr merényletet tervez a király ellen, és meg akarják ölni Ő. Mordochai elmondta Eszter királynénak, Eszter pedig elmondta Mordochai nevében a királynak. Kivizsgálták a dolgot, és igaznak találták, ezért mind a két összeesküvőt felakasztották.

Történt, hogy Ahasvérós király nagy méltóságra emelte Hámánt, és minden embernek térdet kellett hajtani, és leborulni Hámán előtt, akinek a székét mindenkinél magasabbra emeltette a király. Egyedül Mordochai nem volt hajlandó térdet hajtani.

Hámánt elöntötte a méreg, és minden zsidót ki akart irtani Mordochai-val együtt. Eszter megtudta ezt, és egy vacsorát rendezett, melyre meghívta a királyt és Hámánt is. A király rádöbbent, hogy az összeesküvést leleplező Mordochait nem jutalmazták meg, ezt orvosolta.

Hámánt pedig felakasztották a háza előtt lévő fára.

Azon a napon Ahasvérós király visszavonatta a Hámán által kiadott rendelkezéseket.

A zsidó nép megmenekült.

Ennek a menekülésnek az ünnepe a Purim ünnep, amit évről-évre megtartanak azóta is. Eszter királyné könyveKépgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!