BejelentésPekárovics Zoltán:
Szeretek örömöt okozó, de elgondolkodtató képeket festeni.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
Fordítás

Kedves Látogatók! Örömmel értesítek mindenkit, hogy a Google jóvoltából a honlap minden oldalán több tucat nyelvre lefordítható a honlap tartalma és a képek címei. rajzolta

Szerzői jog

A honlapon elhelyezett képek a művész kizárólagos tulajdonát képezik, azokat szerzői jog védi.

tovább >>LinkekDávid, Isai fia a testvéreivel őrizte a nyájat, amikor híre jött, hogy a filiszteusok megint Júdára támadtak. Testvérei kapták a fegyvereiket, és hadba vonultak. Dávidnak pedig megparancsolták, hogy maradjon a nyájjal.

Dávid nem bírt nyugton maradni, és Ő is a testvérei után ment.

A filiszteusok személyes párbajt ajánlottak. A

z a sereg győz, akinek egy kiválasztott harcosa diadalt arat. Kivált a filiszteusok közül egy óriási termetű harcos, és a zsidók közül egy sem mert kiállni ellene.

Dávid előre furakodott, és vállalta a párbajt.

Egy parittyája volt, aminek kövével leterítette Góliátot. Így került Saul király udvarába. Saul súlyosan kedélybeteg volt, hol vigasztalta Dávid lantjátéka, hol pedig mérhetetlenül féltékeny volt rá. Dávid sokáig menekült Saul üldöztetése elől, míg egyszer Saul táborába ment szinte fegyvertelenül, és esküt tett, hogy a felkent királyra soha nem emelne kezet.

Sault Dávid követte a trónon. Egyszer meglátta Betsabét, Uriásnak, vezérének a feleségét fürdés közben. Megkívánta Őt, és Betsabe bement hozzá. Úgy történt, hogy Betsabe teherbe esett.

Ekkor Dávid hazarendelte Uriást a csatamezőről "jelentést" tenni a harc állásáról. Este hazaküldte Uriást, maradjon reggelig és "pihenje ki" a harc fáradalmait. Uriás viszont a kapuban feküdt le azért, hogy amíg a bajtársai a csatamezőn nélkülöznek, őt sem illeti meg a nagyobb kényelem. Uriás visszament a háborúba, Dávid pedig az embereit küldte utána, hogy csábítsák a harc legádázabb helyére, és ott hagyják magára az ellenséggel.

Uriás meghalt, Dávid pedig elvehette feleségül Betsabét. Megszületett gyermekük is - egy halott csecsemő. Dávid összeroppan, és a Szentek Szentjében a frigyláda előtt vezekel, és kér bűnbocsánatot az Úrtól.

Az Úr megbocsát neki és második fia Betsábétól egészségesen születik - Salamon a későbbi nagy és bölcs király. Dávid története: Dávid, Góliát, Uriás, Saul, Betsabe, parittya, óriás, friggyláda, Salamon, SaulKépgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?dzseni [ 2013-04-04 14:24 ]

tök szarmari [ 2013-03-25 15:20 ]

nagyon jól le írtátok segített köszi!Vicky ~ ♥ [ 2013-02-11 17:31 ]

Hello!Köszi a szöveget, ez volt a szorgalmi hittanból... :)MRlreable[HUN] [ 2012-12-02 18:06 ]

Nagyon köszönöm, sokat segített a törihez... :)Gábor [ 2012-10-12 17:50 ]

Nem akarok ünneprontó lenni, de az leszek. Nkem is voltajk álmaim, h most 5-ösre felelek, hirtelen nem jutott vmi az eszembe, hármas lett a vége. De akkor borultam ki idegileg, mikor az osztálytitkár (akkor ilyen is volt) megkérdezte: Nem tanultál?!Szilveszter [ 2012-02-19 12:09 ]

Ez az 5öst kaptam rá!
közöd [ 2011-12-04 11:50 ]

Jó, tetszik :) remélem ötös lesz az irodalom dolgozatom :PP mer ez is benne lesz és kb 7-8 pontot érkdmwjnf [ 2011-09-18 11:58 ]

jó ez az oldal
egy ember [ 2011-03-27 15:20 ]

az oldal nagyon sokat segített, ugyanis irodalom órára meg lehetett tanulni a DÁVID ÉS GÓLIÁT című történetet. remélem, ha felszólítanak menni fog a felelés és szerzek 1 plussz ötöst.
amúgy tök jó az oldal :)

xy [ 2010-04-12 16:35 ]

jó az oldalMKÉva [ 2009-01-15 15:55 ]

A Dávid és Góliát című nagyon kifejező!Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!